Letos půjde na severu Čech do oprav vodovodů a kanalizací přes 1,3 miliardy korun

4. leden 2017

Víc než 1 miliardu a 300 milionů korun investuje letos Severočeská vodárenská společnost do oprav vodovodů a kanalizací na severu Čech. Společnost zásobuje pitnou vodou většinu Ústeckého a Libereckého kraje. Kde se bude opravovat nejvíc?

Do oprav vodovodů v Ústeckém kraji dá letos Severočeská vodárenská společnost 835 milionů korun. Zdaleka nejvíc pak prostaví na Děčínsku ‒ zhruba o 152 milionů.

„Významná je rekonstrukce kanalizace a vodovodu v děčínské ulici Riegrova, nebo rekonstrukce vodovodu v ulici Českolipská ve čtvrti Děčín-Březiny. Na Lounsku uvedu pro příklad rekonstrukci v ulici Volyňských Čechů v Žatci…“ vypočítává Jiří Hladík ze Severočeské vodárenské společnosti.

Na Ústecku se prostaví celkem 132 milionů korun. Pracovat se bude například na rekonstrukci kanalizace a vodovodu v ulici V Aleji v Chabařovicích. Na Mostecku dá společnost do oprav 128 milionů a na Chomutovsku 107 milionů korun.

Opravovat se budou i vodovody a kanalizace v Libereckém kraji

V Libereckém kraji půjde do oprav celkem 280 milionů korun. Nejvíce peněz dají vodohospodáři do oprav na Českolipsku a Liberecku.

„Jedna z nejvýznamnějších rekonstrukcí bude v České Lípě, v ulici Boženy Němcové, nebo v Novém Boru, také v ulici Boženy Němcové. Další větší rekonstrukce budou také ve Cvikově, v Liberci nebo v Hrádku nad Nisou,“ dodává Jiří Hladík.

Na Jablonecku opraví společnost kanalizaci v ulici Na Hutích v Jablonci nebo v ulici Hlavní ve Velkých Hamrech.

Cena za kubík pitné vody stoupla o třicet haléřů ‒ na 98 korun a 30 haléřů. Jednou z oblastí, kam jdou zaplacené peníze za protočenou vodu, jsou opravy vodovodů a kanalizací. A právě opravami společnost ceny vody odůvodňuje.

Dodejme ještě, že v celých severních Čechách plánuje Severočeská vodárenská společnost opravy na víc než 400 místech, a to včetně malých oprav.

autor: bach
Spustit audio