Kvůli prodloužení platnosti opatření proti šíření koronaviru se v Ústeckém kraji omezuje veřejná doprava

2. listopad 2020 14:19

V souvislosti s prodloužením platnosti opatření proti šíření koronaviru omezil Ústecký kraj některé noční autobusové spoje. Opatření se týká necelé třicítky autobusů. Od příštího týdne pak kraj omezí i několik desítek autobusových školních linek. Školy jsou totiž stále uzavřené.

Ústecký kraj už omezil některé noční spoje. Jde například o autobusy linky, která jezdí mezí Ústím nad Labem a Krupkou na Teplicku. Celkem jde zhruba 30 spojů.

Od pondělí 9. listopadu pak kraj do odvolání omezí i školní autobusové linky.

„Vláda to opatření, že neotevře školy, oznámila 27. října. Nejbližší termín, kdy jsou dopravci schopni to realizovat, je od 9. listopadu. Nebylo možné tu změnu provést dřív,“ doplňuje Jakub Jeřábek z ústeckého krajského odboru dopravy. Podle něj nebude jezdit na 80 školních linek.

Aby se snížilo riziko nákazy, nechává kraj v zelených autobusech namontovat stojany s desinfekcí.

„Do dvou týdnů bude celkem 300 kusů bezdotykových desinfekčních přístrojů rozmístěno ve všech krajských autobusech v Ústeckém kraji. Chceme, aby se cestující cítili při cestě bezpečně,“ doplňuje Markéta Voleníková z krajského úřadu.

Vedle krajských autobusů zatím jezdí v běžném režimu například MHD v Ústí nad Labem nebo v Litvínově a Mostě. Naopak podle prázdninového jízdního řádu už jezdí třeba MHD v Děčíně.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související