Květinový dortík
Volte jedlé květiny!
- 300 g polohrubé mouky
- 250 ml mléka
- 100 ml oleje
- 100 g cukru
- 3 vejce
- 2 lžíce citronátu a trochu citronové kůry
- 1 kypřicí prášek
- špetka soli
- 1 mrkev
- půl malé cukety
- 1 lžíce citronové šťávy, 100 g cukru moučky na polevu a jedlé květy na ozdobu
Postup:
- Ušleháme vejce s cukrem, vešleháme olej, vmícháme mléko a pak postupně mouku s práškem.
- V závěru přidáme jemně nastrouhanou mrkev a hrubě nastrouhanou cuketu, citrónovou kůru a citronát.
- Pečeme na pečicím papíře ve formě nebo v pekáčku při 175 stupních. Trouba by měla být předehřátá.
- Upečený moučník necháme zchladnout, pak přelijeme polevou a ozdobíme květinami. Polevu necháme ideálně v chladu ztuhnout.
- Příprava polevy: do hladka utřeme cukr se šťávou, můžeme přikápnout horkou vodu – ne víc než 1 lžíci.
Související
-
Tvarohovoželatinový dortík
Od Anny Šebestové... Suroviny a postup:Do asi 100 ml mléka dáme vrchovatou lžíci želatiny a necháme bobtnat (i několik hodin nebo se řídíme návodem na sáčku). Pak m...
-
Lehký ovocný dortík
Od Lucie Nantlové...Suroviny:2 zakysané smetany, 1 nízkotučný tvaroh, 1 vanilkový cukr, půl kg jahod (nebo jiného ovoce - ananas, rybíz, borůvky, maliny...), 1 ba...
-
Šlehačkový KOKA-dortík
Suroviny: 1 balíček KOKA sušenek, 1 balíček piškotů, 1 šlehačka, 2 kelímky zakysané smetany, 2 sáčky vanilkového cukru, cukr moučka podle chuti, kakao a skořice na ...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.