Kuřecí steak

Suroviny: 4 ks kuřecích prsíček, 200 g cukrového hrášku, 200 g rajčatové omáčky, 3-4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kuřecí marinády s česnekem, lžíce strouhaného zázvoru, 1 mrkev, 1 malý pórek, 2 papriky, sůl, pepř, sojová omáčka.

Postup: Kuřecí maso polijeme marinádou se zázvorem a česnekem, 2 hodiny marinujeme, pak zprudka opečeme (5 minut), přendáme do trouby a 20 minut dopékáme. Na oleji opečeme nakrájené papriky a mrkev, přidáme pórek, zalijeme rajčatovou omáčkou, zakápneme sojovou omáčkou. Maso na talíři doplníme zeleninovou směsí s rajčatovou omáčkou(můžeme přidat i 200 g cukrového hrášku, předem 6 minut vařeného v páře – neztratí barvu). Jako přílohu můžeme dát rýži, brambory nebo hranolky.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, EVA IKAVCOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!