Kopřivová bramboračka
Kopřivám věřili i Keltové a dodnes jim věří Irové...
Suroviny a pracovní postup: V hrnci rozpustíme kousek másla, na něj dáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a vaříme. Můžeme vylepšit bujonovou kostkou. V závěru ubereme oheň a přidáme opláchnuté a nasekané kopřivy, povaříme už jen krátce, co by se ztratila palčivost kopřiv a nakonec zjemníme šálkem sladké smetany.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.