Klášterní cukroví
Nemusíte být zrovna jeptiška, abyste si ho mohli dopřát…
Suroviny:
140 g hladké mouky
100 g másla
80 g mletých lískových oříšků
40 g cukru moučky
1 lžíce kakaa
čokoládová poleva
Postup:
- Všechny suroviny zpracujeme do hladkého těsta a necháme ho asi půlhodiny odpočinout v chladu.
- Z těsta vyválíme postupně malé válečky, nakrájíme je na stejně velké kousky a ty vtlačujeme do formiček (oříšky nebo rohlíčky, lasturky…).
- Ve středně předehřáté troubě upečeme.
- Po vyklopení necháme cukroví vychladnout a pak máčíme v čokoládové polevě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka