Klášterec nad Ohří chce stavět nový dopravní terminál

17. červenec 2019

V Klášterci nad Ohří na Chomutovsku vznikne v Nádražní ulici nový dopravní terminál. Cestujícím, kteří do města přijedou vlakem, nabídne v bezprostřední blízkosti nádražní budovy možnost přestupu na autobusy integrované dopravy Ústeckého kraje.

Stávající autobusové nádraží, vzdálené několik stovek metrů od vlakového, bude dál sloužit pro dálkové linky. Radnice v Klášterci teď čeká na to, až bude moci na stavbu terminálu čerpat dotace.

„Ta ulice je v dost katastrofálním stavu. Už jako dítě jsem tudy chodil, a od té doby to tam je, a to už tady žiju přes 50 let. Ta rekonstrukce je proto určitě nutná,“ myslí si Jiří Folkman, který v Nádražní ulici vyrůstal, stále v ní žije a podniká.

Od nového dopravního terminálu si proto slibuje potřebnou úpravu chodníků a silnice. Vznik dopravního terminálu má ale hlavně za cíl co možná nejvíc zkrátit přestup z vlaku na autobus.

„Jde jednak o propojení železniční a autobusové dopravy, a v rámci toho kompletně opravíme Nádražní ulici. Vzniknou tam nová parkovací místa, která u nádraží chybí,“ říká starosta Klášterce nad Ohří Štefan Drozd ze strany Soukromníků.

Rekonstrukce Nádražní ulice bude probíhat za provozu

S investicí ve výši necelých 23 milionů korun pomůže Klášterci Ústecký kraj. Ten také schválil prodloužení dotace o rok. Čeká se totiž na vyhlášení dotace z Evropské Unie.

V Nádražní ulici sídlí řada firem. Například stavebniny, občerstvení, ale i autoservis Jiřího Folkmana. Z toho, jak moc a na jak dlouho stavba dopravního terminálu ovlivní jeho podnikání, má obavy.

„Ten přístup sem bude určitě horší, ale doufám, že to bude provedeno s citem vůči té dopravě tady,“ věří Folkman.

Omezovat podnikatele během stavby dopravního terminálu nechce ani město.

„Jsou tam firmy i soukromé subjekty, budeme to dělat za provozu, tak bychom to neradi natahovali,“ slibuje starosta Klášterce nad Ohří Štefan Drozd.

Město má připravený projekt a čeká, že o dotaci bude moci požádat na podzim.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související