Kaštany v čokoládě

Jedlé kaštany, které se pyšní skvělou chutí, pikantní vůní a velkou léčivou silou, můžete sehnat i v českých supermarketech. Využívají mimo jiné při přípravě dezertů a zákusků. Zkuste kaštany v čokoládě podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.

Ingredience
  • 500 gramů uvařených jedlých kaštanů
  • med, nebo javorový sirup
  • hořká čokoláda

Uvařené kaštany prolisujeme a smícháme s menším množstvím medu, nebo javorového sirupu.

Vytvoříme hustou hmotu a uděláme z ní váleček, který nakrájíme na stejnoměrné kousky. Potom tvoříme kuličky zašpičatělé do tvaru kaštanu.

Napichujeme je na špejle a namáčíme do rozpuštěné hořké čokolády. Polevu necháme zaschnout na roštu nebo obráceném cedníku.

Související

  • Rozpečené medové fíky

    Fíky patří mezi nejstarší léčebné plody Orientu. Doporučovali je již egyptští léčitelé 1500 let před naším letopočtem. Chutnají čerstvé, ale můžete je třeba také rozpéct.

  • Čokoládová bábovka z červené řepy

    Zdravý dezert, na kterém si mohou pochutnat i diabetici. To je bábovka podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové. Do těsta přidává červenou řepu a sladí stévií.

  • Amarantové lívance s ovocem

    Nejvíc bílkovin ze všech obilovin a také mnoho vlákniny obsahuje amarant. Je vhodné tedy mouku z této plodiny využít při pečení. Hodí se třeba na přípravu lívanců.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.