Josef Formánek a chřest
Zakladatel časopisu cestovatelů Koktejl, kterého proslavila už jeho první kniha Prsatý muž, to je Josef Formánek. Z cest po světě, hlavně do divokých exotických zemí, si přivezl řadu překvapivých návyků. A pochopitelně i spoustu neobvyklých receptů...
Přesto by lidem poradil pochutnat si na něčem, pro co rozhodně daleko nemusejí – chřest.
„Mě chutná chřest.. Chřest samotný. Nevěděl jsem přitom o něm až do doby, kdy jsem začal psát knížku Mluviti pravdu, kdy mi předobraz mého hlavního hrdiny vyprávěl svůj neuvěřitelný životní příběh a chtěl mi udělat radost, a tak mi uvařil kapra na několik způsobů, protože ho mám rád a pak mi udělal vepřovou krkovici, zprudka dělanou na pánvi s plátky česneku a cibule, zarovnaný posléze vařeným chřestem a podlitý vývarem z jeho vaření... A to byla úžasní věc a já si to zamiloval..“ vypravuje spisovatel Josef Formánek.
Jestli jste si zamilovali spisovatele Josefa Formánka a jeho knížky, zapamatujte si datum 21. října a čas 10:20. Bude hostem u nás na Severu!
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka