Játra se slaninou a cibulí
Dnes vám Apetýt nabízí rychlý recept na směs, která vám bude chutnat na topinkách nebo s bramborovou kaší a zelenými fazolkami. Uděláme s játra se slaninou a cibulí.
Budete potřebovat:
- 350 g telecích jater (můžete použít i kuřecí)
- 200 g libové uzené slaniny
- 1 lžíce olivového oleje
- 30 g másla
- 4 cibule najemno nakrájené
- 120 ml vermutu
- 1 lžičku dijonské hořčice
- 1 lžíci worcesterské omáčky
- sůl a pepř
Postup:
- Játra a plátky slaniny nakrájíme na proužky.
- Polovinu množství oleje a polovinu množství másla rozehřejeme při středně vysoké teplotě, přidáme cibuli a smažíme za častého míchání asi 5 minut doměkka a dozlatova.
- Vyjmeme a do pánve dáme zbývající olej a máslo, zvýšíme teplotu, přidáme játra, slaninu a smažíme 3-4 minutky.
- Do pánve vrátíme cibulku, přilijeme alkohol a necháme 2 minuty vařit, mícháme a na závěr přidáme hořčici, worcester, sůl a pepř podle chuti.
Související
-
Pohanka s valašskou klobásou
S dopoledním receptem se vydáme na Valašsko, kde můžete vylézt na vrch Makyta, objevit Pulčínské skály nebo zajít do Valašského muzea v přírodě.
-
Lasagne s mletým masem
Ve středečních receptech vás alespoň pomyslně zveme do kuchyně našich posluchačů. Za dnešní recept děkujeme paní Jiřině z Ivančic.
-
Krkovička s bramborami a zeleninou v zapékací míse
Ve středečních receptech míříme do kuchyně našich posluchačů. Za recept na pečenou krkovičku se zeleninou děkujeme paní Janě z Brna.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka