Lasagne s mletým masem
Ve středečních receptech vás alespoň pomyslně zveme do kuchyně našich posluchačů. Za dnešní recept děkujeme paní Jiřině z Ivančic.
Budete potřebovat:
- ½ kg mletého maso (míchané vepřové a hovězí)
- 1 balení lasagní
- 1 plechovku nakládaných loupaných rajčat
- 2 ks cibule
- 3 stroužky česneku
- ½ l mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce grilovacího koření
- 1 lžíci soli
- 1 lžičku provensálského koření
- nastrouhaný tvrdý sýr
Postup:
- Rozpálíme pánev a na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Následně přidáme mleté maso a nakládaná rajčata.
- Ochutíme solí a kořením a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
- V kastrolu připravíme bešamel.
- Do mléka dáme mouku a mícháme do zhoustnutí, jemně osolíme.
- Do zapékací mísy pak klademe jednotlivé vrstvy.
- Nejprve plátek lasagní, ideální jsou ty, které nemusíme vařit dopředu.
- Na plátek lasagní dáme masovou směs, následně bešamel a vrstvu strouhaného sýru.
- Poté znovu opakujeme.
- Poslední vrstva by měla končit opět plátkem lasagní a vrstvou sýru.
- Pečeme přiklopené na 180 stupňů asi půl hodiny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.