Jak se dostane náplň do pralinky? S čokoládou se dá kouzlit!

13. březen 2017

Výroba pralinek nevyžaduje žádné čáry, stačí vtip a šikovnost. Tekutá čokoláda se nalije do destičky s jamkami pro základní tvar pralinky. Nechá se chvíli zchladnout, formička se obrátí a zbytek tekuté čokolády se vylije. Uvnitř zbyde skořepina z už zchladlé čokolády. Do tohoto kalíšku se vloží náplň, ne úplně do vrchu, znovu se přelije tekutou čokoládou a nechá se zchladnout.

S čokoládou se dají dělat i jiná kouzla, ochotně na sebe vezme jakýkoli tvar podle formičky. Můžete s ní nakreslit drobné obrazce na pečicí papír a po zchladnutí je sloupnout a máte originální ozdoby třeba na dort.

Práci s čokoládou si můžete vyzkoušet v dílně čokoládovny v Krásné Lípě. A můžete taky přímo při práci pozorovat zdejší čokolatiéry, jak tvoří až dvě stě různých bonbonů – z čokolády bílé, mléčné i hořké s řadou nápaditých chutí a náplní…

Připravená čokoládová dílna

Vedle klasických ořechů, kokosu, mandlí například i se skořicí, zeleným čajem matcha, mořskou solí, se semínky chia, ba dokonce i s chilli a dalšími ingrediencemi.

Při pohledu na zručnost krásnolipských čokolatiérů vás ani nenapadne, že jsou to většinou lidé, kteří kvůli nějakému hendikepu nemohli najít uplatnění na běžném pracovním trhu.

Spustit audio