Jahodový pohár
Využijte jahodovou sezónu!
Ingredience
- 200 ml šlehačky
- 150-200 g měkkého tvarohu
- 2-3 lžíce cukru moučky
- miska jahod
Postup:
- Jahody opláchneme a necháme okapat.
- Šlehačku ušleháme, vešleháme tvaroh a podle chuti osladíme.
- Do poháru vrstvíme střídavě jahody – pokud jsou velké, rozkrájíme je na menší kousky – a krém.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.