Jahodový pohár

Využijte jahodovou sezónu!

Ingredience
  • 200 ml šlehačky
  • 150-200 g měkkého tvarohu
  • 2-3 lžíce cukru moučky
  • miska jahod

Postup:

  1. Jahody opláchneme a necháme okapat.
  2. Šlehačku ušleháme, vešleháme tvaroh a podle chuti osladíme.
  3. Do poháru vrstvíme střídavě jahody – pokud jsou velké, rozkrájíme je na menší kousky – a krém.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.