Hroznové víno podporuje vaše zdraví! To červené přispívá k lepší tvorbě krvinek i trávení
Hroznové víno dokáže upravit metabolismus cukrů, snižuje překyselení žaludku a díky obsahu vlákniny ve slupce celkově přispívá k lepšímu trávení.
Hrozny červené barvy přispívají k lepší tvorbě krvinek. Obecně o hroznovém vínu platí, že jeho pojídáním předejdete únavě i stresu. Při nákupu hroznů střapcem lehce potřeste, bobule by měly zůstat na stopkách. Pokud opadají, víno není čerstvé.
Platí také to, že pokud chcete uchovat bobulovité plody v co nejlepším stavu, je dobré vyložit krabičku kuchyňskými utěrkami a pečlivě odstranit poškozené bobule. Před vložením do chladu lednice je ještě přikrýt další vrstvou papírových utěrek.
Bobulky hroznů můžete také po umytí jednoduše zmrazit, vznikne osvěžující pochoutka, kterou můžete servírovat nejen během léta.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.