Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích získal díky charitativnímu koncertu nové vozidlo

4. listopad 2014

Už téměř třiceti rodinám pomohl litoměřický Hospic sv. Štěpána k tomu, aby jejich blízcí mohli zůstat až do svých posledních dní v domácím prostředí. Sestry i lékaři teď mohou díky novému automobilu jezdit za pacienty častěji.

Zůstat se svou rodinou. To bývá často poslední přání lidí, kteří vědí, že se blíží konec jejich života. Rodinám na Litoměřicku pomáhají zvládnout tento nelehký úkol zdravotní sestry i lékaři z Hospicu sv. Štěpána. Ještě donedávna měla domácí hospicová péče s dopravou za pacienty problém. Ale teď díky charitativnímu koncertu Ondřeje Havelky a Melody Makers získali nové auto a mají tak dvě. Vozům dokonce požehnal i litoměřický biskup Jan Baxant.

Další automobil umožní pracovníkům hospicu býti více flexibilní. Mnohem lépe tak obstarají novou službu, kterou je právě domácí hospicová péče, nabízená Hospicem sv. Štěpáná od letošního února. Svým působením usnadňují pracovníci hospicu rodinám i nemocným zvládání těžkých životních chvil. Pomáhají těžce nemocným lidem odcházet z tohoto světa důstojně a doma, ve své posteli, se svojí kočkou na peřině. Tak, jak si prostě člověk často přeje odejít, s minimem bolesti, se zaléčenými symptomy a obklopen svými blízkými. Zdravotní sestry a lékaři z Hospicu sv. Štěpána už prostřednictvím této nové služby pomohli téměř třiceti rodinám.

0:00
/
0:00
autor: Lucie Valášková
Spustit audio