Hamburger

Oblíbený i proklínaný – nemusíte za ním jít do fast foodu, zkuste hamburger domácí.

Ingredience
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 menší cibule
  • 1 žloutek
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • tuk na smažení
  • tatarská omáčka nebo kečup nebo obojí
  • ledový salát, rajčata

Postup:

  1. Mleté maso osolíme, opepříme, zakápneme worcestrem, přidáme žloutek a drobně nakrájenou cibuli a propracujeme.
  2. Z hmoty vytvoříme placičky, uprostřed je palcem trochu promáčkneme a po obou stranách je na rozehřátém tuku opečeme.
  3. Na talíři doplníme tatarkou nebo kečupem nebo obojím – podle chuti, obložíme salátem a rajčaty. Pokud budete hamburger podávat v bulce, pak přidejte plátek čedaru, který se rozpustí při opékání druhé strany. Jako přílohu můžete volit také hranolky.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.