Hamburger
Oblíbený i proklínaný – nemusíte za ním jít do fast foodu, zkuste hamburger domácí.
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 menší cibule
- 1 žloutek
- pepř
- sůl
- 1 lžička worcestrové omáčky
- tuk na smažení
- tatarská omáčka nebo kečup nebo obojí
- ledový salát, rajčata
Postup:
- Mleté maso osolíme, opepříme, zakápneme worcestrem, přidáme žloutek a drobně nakrájenou cibuli a propracujeme.
- Z hmoty vytvoříme placičky, uprostřed je palcem trochu promáčkneme a po obou stranách je na rozehřátém tuku opečeme.
- Na talíři doplníme tatarkou nebo kečupem nebo obojím – podle chuti, obložíme salátem a rajčaty. Pokud budete hamburger podávat v bulce, pak přidejte plátek čedaru, který se rozpustí při opékání druhé strany. Jako přílohu můžete volit také hranolky.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.