Hamburger
Oblíbený i proklínaný – nemusíte za ním jít do fast foodu, zkuste hamburger domácí.
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 menší cibule
- 1 žloutek
- pepř
- sůl
- 1 lžička worcestrové omáčky
- tuk na smažení
- tatarská omáčka nebo kečup nebo obojí
- ledový salát, rajčata
Postup:
- Mleté maso osolíme, opepříme, zakápneme worcestrem, přidáme žloutek a drobně nakrájenou cibuli a propracujeme.
- Z hmoty vytvoříme placičky, uprostřed je palcem trochu promáčkneme a po obou stranách je na rozehřátém tuku opečeme.
- Na talíři doplníme tatarkou nebo kečupem nebo obojím – podle chuti, obložíme salátem a rajčaty. Pokud budete hamburger podávat v bulce, pak přidejte plátek čedaru, který se rozpustí při opékání druhé strany. Jako přílohu můžete volit také hranolky.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka