Frittata s houbami a špenátem
V Apetýtu vás alespoň pomyslně zavedeme do Itálie. Máme pro vás totiž recept na pravou italskou omeletu.
Na první pohled je podobná té naší, na ten druhý už ale ne tolik. Je totiž pevnější a výborně chutná i za studena.
Budete potřebovat:
- 150 g žampionů nebo i jiných hub
- 100 g čerstvých špenátových lístků
- 50 g ricotty
- 50 ml mléka
- 4 vejce
- 2 vaječné bílky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžičku tymiánu
- 1 lžíci oleje
- špetku soli a pepře
Postup:
- Rozpálíme hlubokou pánev, kterou lze dát i do trouby, a na oleji orestujeme plátky hub.
- Dále přidáme nasekané špenátové lístky a prolisovaný česnek.
- Restujeme asi 5 minut, poté odstavíme.
- Následně si v misce vyšleháme vajíčka a bílky se solí, pepřem, mlékem, tymiánem a ricottou a vše pak vmícháme do odstavené směsi hub a špenátu v pánvi.
- Poté vložíme pánev do trouby předehřáté asi na 200 stupňů a necháme omeletu zapékat zhruba 10 až 15 minut.
Související
-
Placky z červené čočky se salátem
Páteční Apetýt vám opět přináší tip na bezmasý pokrm. Tentokrát to bude především o červené čočce.
-
Těstoviny s avokádovým pestem
V pátečním Apetýtu pro vás máme další bezmasý kulinářský tip. I když je pravda, že dnes je Velký pátek a podle křesťanské tradice by tento den o jídle moc být neměl.
-
Jemná rajská omáčka
V Apetýtu pro vás máme další chutný bezmasý recept. Tentokrát budou naší hlavní ingrediencí rajčata. Konzumovat je můžeme v různých podobách.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.