Francouzský toast
Ač má dnešní recept dopoledního Apetýtu název francouzský toast, historie říká, že jeho novodobá verze pochází z Ameriky.
Jako snídani ho dnes zná celý svět a pokud jste ho ještě nevyzkoušeli, je nejvyšší čas.
Budete potřebovat:
- 4 tousty
- 2 vejce
- 50 g hořké čokolády
- 2 banány
- javorový sirup
- 120 ml smetany ke šlehání
- 1 sáček vanilkového cukru
Postup:
- V misce prošleháme vejce, smetanu a cukr.
- Dva tousty posypeme nastrouhanou čokoládou, obložíme banány a přiklopíme zbylými tousty.
- Z obou stran opatrně namočíme do směsi z vajec a 2 minuty opékáme na pánvi z každé strany do zlatova.
- Na talířku tousty ozdobíme javorovým sirupem.
Související
-
Ptačí mléko
Úplně první kuchařská kniha ve slovenštině vyšla v roce 1870 a sepsal ji Ján Babilon. My si ve čtvrtečním Apetýtu připravíme slovenský recept s názvem „Ptačí mléko.“
-
Chlebové uzlíky
Za receptem Apetýtu se vydáme do jihomoravských Čejkovic, kde v areálu starého zdevastovaného Havlíčkova mlýna vybudovali centrum čaje a bylinek – SONNENTOR.
-
Sachr dortík
V pondělním Apetýtu nabízíme recept od našich posluchačů, tentokrát na sváteční sachr dortík.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.