Fazolový salát
Suroviny: 35 dkg fazolí, asi 10 dkg uzeniny, 2 vařená vejce, 2 vařené brambory, cibule, kyselé okurky, olej, ocet, cukr, sůl, pepř.
Postup: Fazole uvaříme do měkka – přes noc je namočíme do studené vody, vodu při varu nesolíme. Zálivku si připravíme z vody, octa a cukru, k fazolím přidáme nakrájenou cibuli, okurku, salám, brambory, opepříme, osolíme, zakápneme olejem a sladkokyselou zálivkou. Zdobíme vařeným vejcem, můžeme kombinovat s teplou uzeninou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, VĚRA SAILEROVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.