Fazolový salát
Suroviny: 0,5 kg fazolí, 15-20 dkg světlé tlačenky, 1 menší cibule, rajče, vejce, petrželka, 4 stroužky česneku, hořčice, olej, ocet, pepř, sůl.
Postup: Půl kg předem uvařených fazolí (lepší je přes noc namočit a druhý den vařit) dáme do mísy a přidáme 15-20 dkg světlé, na kostičky nakrájené tlačenky, 1 menší nakrájenou cibuli, 3-4 nakrájené stroužky česneku a zálivku (předem smísíme 2 lžíce hořčice, 3-4 lžíce dobrého oleje, trochu soli, pepře a octa) a promícháme. Necháme proležet v ledničce, jednotlivé porce pak zdobíme plátky rajčat, plátky natvrdo vařeného vejce a snítkou petrželky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.