Druhým dnem dnes v Teplicích pokračují módní přehlídky pod širým nebem

24. červen 2017

Plavky, prádlo, světové značky, špičkoví čeští návrháři. To vše je od včerejška k vidění v Teplicích. Skleněná kolonáda u domu kultury se na dva dny proměnila na módní molo.

Poprvé se tu koná Czech fashion week. Dvoudenní maraton módních přehlídek v pátek vrcholil prezentací modelů Osmana Laffiti. V sobotu pokračuje mimo jiné přehlídkou teplické rodačky Alice Abraham.

„Pro Teplice je to novinka, něco takového tu ještě nebylo, a tak jsme doslova museli jít,“ shrnuje své pocity jedna z návštěvnic.

„Severní Čechy si zaslouží špičkové akce, Teplice byly nazývány malou Paříží, a tak jsme sem přivezli špičkové české i zahraniční návrháře,“ říká organizátor Jiří Morštad.

Módní návrhář Jiří Moravec v Teplicích prezentuje průřez svou tvorbou: „Pro nás návrháře už je léto za námi a podzim ještě z větší části před námi. Proto je tam už také ukázka toho, co budeme dělat na podzim, například přehlídka večerních šatů,“ vysvětluje.

Už v pátek byli organizátoři s výsledkem akce spokojeni. „Jsou tu i lidé, kteří dělají fashion weekendy v New Yorku, a těm se naše akce líbí. To je pro nás nejlepší odměna,“ uzavírá Jiří Morštad.

Druhým dnem dnes v Teplicích pokračují módní přehlídky pod širým nebem
Spustit audio