Druhý prázdninový víkend v Ústeckém kraji nabízí koncerty klasické hudby, výstavu bonsají i rodinné slavnosti

5. červenec 2023

Druhý prázdninový víkend v Ústeckém kraji patří závěrečným dnům Kláštereckých hudebních pramenů, pohádkám na zámku Velké Březno, letnímu kinu na děčínském zámku i výstavě exotického ptactva či bonsají na zámku v Libochovicích.

Sobota 8. července

S Letní výstavou bonsají můžete spojit svou návštěvu zámku Libochovice. Bonsaj klub Libochovice pořádá tradiční letní výstavu bonsají na nádvoří zámku. Od 9 do 17 hodin můžete na místě získat cenné rady, zakoupit bonsaje či odbornou literaturu. Výstava pokračuje i v neděli.

Stromek vytvarovaný jako bonsaj

Zámek Nový hrad v Jimlíně hostí dnes Letní štaci Činoherního studia s představením Mluviti pravdu. Nejslavnější román ústeckého spisovatele Josefa Formánka vypráví o pouti mexického českého německého Rakušana z Vídně přes Třebíč, Mauthausen, Znojmo, Valdice, Hamburk, Venezuelu do Ústí nad Labem a téměř zpět. Představení začíná ve 20 hodin.

Pokud hledáte něco, co pobaví celou rodinu, pak pro vás budou Bělušické slavnosti 2023 to pravé. Od 15 hodin v Bělušicích 11. ročníik slavností s bohatým kulturním programem - vystoupí Bibi Bum, David Deyl, Karel Gott revival Morava, od 19:30 hodin Vladimír Hron a The Drops v pořadu Quuen the Story a kapela 3D. Moderují Zdeněk Lukesle a Dáša Mandovcová. Připraveny jsou i dětské atrakce a rodeo býka.

Klášterec nad Ohří - zámecký park

Klášterecké hudební prameny - 19. ročník multižánrového hudebního festivalu. Na zámku v Klášterci nad Ohří od 19 hodin Dnes Johanku, zahraj mi… Hudebně zábavná podívaná z dob, kdy si skladatel vydělal víc než právník. Koncertně herecký večer plný úžasných životních příběhů a geniální hudby Johanna Sebastiana Bacha a jeho současníků. Jaroslav Svěcený a Martin Kos - housle, Jitka Navrátilová - cembalo, Virtuosi Pragenses a hosté.

Neděle 9. července

Za pohádkou na zámek můžete v neděli zamířit na zámek Velké Březno. Od 14 hodin každou neděli pohádka pro děti, dnes O prasátku - klasická pohádka v podání jednoho herce.

Zámek v parku schovaný

Na zámku v Klášterci nad Ohří závěrečný den 19. ročníku multižánrového hudebního festivalu Klášterecké hudební prameny. Ve 14 hodin Mládí na pódiu - Koncert účastníků houslových kurzů Jaroslava Svěceného. Lucie Tóth - klavír. A od 19 hodin Árie a struny léta - Operní, operetní a instrumentální gala uzavře 19. ročník festivalu. Severočeská filharmonie Teplice, Hana Jonášová - soprán, Karel Untermüller - viola.

Na zámku v Libochovicích je připravena Výstava exotického ptactva v produkčním skleníku zámku Libochovice. Od 9 do 16:30 hodin pořádá Exota Klapý.

Letní kino

Letní kino na nádvoří zámku Děčín má dnes na programu promítání filmu To ty nosíš smůlu, lásko. Nádvoří je přístupné už od 20:30 hodin. Film se promítá od 21:30 hodin.

autor: Redakce ČRo Sever
Spustit audio