Domácí čokoláda
S hrůzou jste zjistili, že zásoby domácího cukroví se ztenčily na neúnosnou míru? Domácí čokoláda vás zachrání.
Ingredience
- čokoládová poleva
- případně rozinky, oříšky, pistácie, kousek marcipánu…
Postup:
- Použijeme jakoukoli koupenou čokoládovou polevu a podle návodu ji rozehřejeme. Ideální je malý kastrůlek ve větším kastrolu s horkou vodou. Ta voda by neměla vařit, stačí teplota kolem 45-50 stupňů Celsia.
- Rozpuštěnou čokoládu lijeme buď do silikonových formiček, nebo můžeme využít plastový vnitřek adventního kalendáře, kde byly různé figurky. Dají se použít i kovové formičky na pracinky. Jsou-li formičky hlubší, nalijeme jen část čokolády, necháme chvíli zavadnout, vložíme oříšek nebo rozinku, pistácii, kousek marcipánu a dolijeme čokoládu.
- V chladu necháme ztuhnout – kdysi se formičky s čokoládou kladly do pekáče se sněhem – a raději až druhý den vyklepneme.
Související
-
Sladké knedlíky s čokoládou
Suroviny: 250 g měkkého tvarohu, 80 g másla, 2 žloutky, 40 g cukru, 200 g polohrubé mouky, tabulka hořké čokolády, sůl, jahody – mohou být i mražené, máslo na přeli...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka