Dokončená D8 láká investory na Ústecko a Litoměřicko. Budují tu rozsáhlé logistické areály

7. červen 2018

U Lovosic na Litoměřicku budují stavbaři rozlehlý logistický areál. Poblíž chemičky vyroste několik hal, které mají mít rozlohu zhruba jako 26 fotbalových hřišť. Investor místo dnes (7. 6.) oficiálně představil novinářům.

Jedním z hlavních důvodů pro postavení logistického areálu o rozloze zhruba 130 tisíc metrů čtverečních byl dostatek volné plochy, a také blízkost dnes už zprovozněné drážďanské dálnice D8.

Podle investora vznikne v areálu až 1 000 nových pracovních míst. Ohledně využití půjde o oblast logistiky – tedy přepravu a skladování zboží. Podle dřívějších informací chtějí investoři přilákat do Lovosic například velké internetové obchody, které by tam mohly svoje zboží skladovat.

Logistický areál u Lovosic

Na několika místech kolem D8 rostou další haly

Jedna z hal roste například poblíž palivového kombinátu v Hrbovicích na Ústecku. Další haly se zřejmě budou stavět poblíž exitu 74 dálnice D8 u Českého Újezdu na Ústecku. Počítá s tím záměr soukromé společnosti, která teď žádá o územní řízení. V areálu mají být dvě haly, které budou mít rozlohu větší než 10 000 metrů čtverečních.

Zřejmě největší pozornost teď přitahují plány na areál u Rtyně na Teplicku. Investor tam chce postavit areál se sedmi halami, které mají mít dohromady podobnou rozlohu jako už zmíněný areál u Lovosic. Mají tedy zabírat plochu jako zhruba 26 fotbalových hřišť.

Ústecký krajský úřad ale vrátil firmě dokumentaci pro posouzení vlivu na životní prostředí, kterou požaduje přepracovat.

Vedle připomínek autora oponentního posudku má investor zapracovat i připomínky od spolků nebo občanů, kteří nesouhlasí s umístěním areálu do Českého středohoří. Proti plánům investora se postavila také rada kraje.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související