Dobrodružnou projížďku plnou starých příběhů zažijete při cestě divadelním vlakem Kredenc

16. srpen 2017

Historický motoráček, kopce Českého středohoří a tajuplné příběhy. To všechno zažijete, když nastoupíte do divadelního vlaku Kredenc. Čeká vás nepředvídatelná projížďka, při které nebudete vědět, kam se dívat dřív. Stačí nastoupit na hlavním nádraží v Lovosicích. Premiérové představení uvidí návštěvníci už dnes (16. 9.) večer.

Vypravěčka, coby průvodčí, Anita Krausová seznámí divadelní cestující s historií vagónu, kterému se říkávalo Kredenc, ale také Dunihlav, Kraksna nebo Žhavé trubky. A to z důvodů, které každý hned pozná i sám.

Témata k vyprávění se nabízí sama, a to podle toho, kudy vlak zrovna projíždí. Míjí hrad Hazmburk, Košťálov nebo Oltářík.

Ve vlaku se objeví Karel Hynek Mácha nebo Goethe a jeho láska Ulrika. Uvidíte také obří loutky, mimy a kejklíře, ti už ale nejsou jen ve vlaku, ale i na stanicích, v polích, nebo v jabloňovém sadu. Skloubit to, aby všichni byli ve správnou chvíli na správném místě, je podle producenta Jana Kvasničky na celém projektu nejnáročnější.

Divadelní vlak Kredenc

„Jezdí tam 3 auta, převážejí rekvizity, techniku.. Na každé místo se musí jet, tam to postavit, a pak se vám třeba stane, že v té staré boudě nefunguje elektřina,“ popisuje Kvasnička.

Náročné je to samozřejmě i pro herce. Vypravěčka Anita Krasouvá říká, že ona to má v porovnání s ostatními ještě jednoduché, protože se celou sobu veze, tak jako to budou mít jednoduché i cestující – pouze na nich bude, na co se zrovna zaměří.

Kredenc se poprvé s divadelními cestujícími rozjede do krajiny Českého středohoří už zítra v 19 hodin. Další premiéry pak budou ve stejný čas hned ve čtvrtek a v pátek.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio