Do závěru sezóny 11/12 přichystal ústecký Činoherák řadu derniér i premiér

12. leden 2012

Leden nazvali v Činoherním studiu v Ústí nad Labem měsícem derniér. Proč některá představení uvidíme naposledy a na co nového se můžeme těšit? Na to se Gabriela Hauptvogelová ptala ředitele divadla Vladimíra Čepka.

„Pomalu máme téměř dvacet věcí na repertoáru... I kvůli technickému a skladovacímu zázemí je třeba přistoupit k derniérám kusů, které jsou méně navštěvované nebo už mají svůj umělecký zenit za sebou a nebo které jsou dražší, protože v nich účinkuje více hostů ...“ vysvětluje ředitel ústeckého Činoherního studia Vladimír Čepek.

„První premiérou roku 2012 bude česká klasika – text bratří Mrštíků – Maryša... Myslím že diváci se mají na co těšit. Dalším bude Zlatý drak Rolanda Schimmelpfenniga, současného německého autora, kterého diváci mohou znát i z prken Činoherního studia. Jeho Arabská noc tady před pár lety slavila veliký úspěch...“ říká Čepek a dodává: „Na závěr sezóny bude renomovaný režisér – v současnosti končícího Divadla komedie David Jařab zkoušet hru, která má zatím pracovní název Artaud...“

autor: hau
Spustit audio