Do semifinále soutěže o pohádkové věno se dostala i Eva Pomíchalová z Děčína

24. březen 2014

Pohádkové věno čeká na vítězku 3. ročníku soutěže Souboj nevěst, kterou pořádá vydavatel časopisu Tvoje svatba. Z více než 1600 přihlášených teď v boji o vítězství zůstává posledních dvanáct vdavekchtivých slečen. Je mezi nimi i Eva Pomíchalová, rodačka z Markvartic u Děčína.

Eva pracuje v Praze jako softwarová manažerka řízení letového provozu a zároveň studuje letecké a kosmické systémy na Českém vysokém učení technickém.

V soutěži svojí partnerku podporuje i její přítel Jan Kott. „Evička chtěla v soutěži tančit, a protože jsem si nepřál, aby tančila s někým jiným, musel jsem se to naučit sám – to bylo pro mě poměrně náročné, protože jsem nikdy předtím netančil a ona tančila závodně,“ svěřuje se Jan Kott.

Jestli se jejich vystoupení líbilo, to ukáže čas. Jedno je ale jisté – oba partneři se rozhodli, že budou v tanci pokračovat.

„Po soutěži za mnou Honza přišel a říká mi, že mu ty tréninky nějak chybí… Tak v tom pokračujeme,“ směje se Eva. Honza s Evou mají i další společné koníčky – oba lezou po skalách i na umělých stěnách a také oba hrají na klavír.

Finále soutěže se blíží a Eva s Honzou zatím nevědí, jakou volnou disciplínu jim porota povolí – rádi by ale předvedli něco s lezením – co přesně, to ani jeden z nich nechtěl prozradit.

Eva a Honza si své ano řeknou 21. června v 11 hodin v Růžové zahradě děčínského zámku. Oba už teď mají jasno o společné budoucnosti – chtěli by si pořídit domek blízko Prahy, aby mohli pohodlně dojíždět do práce a časem společně vychovat dvě děti – ideálně chlapce a holčičku.

„Když to budou obě holky, pořídím si prak na odhánění nápadníků,“ směje se Jan Kott.

Jak to nakonec bude s odháněním ženichů v případě dcer manželů Kottových, to se ukáže ještě za poměrně hodně let. Teď budou v Souboji nevěst pro Evu Pomíchalovou z Markvartic u Děčína důležité hlasy fanoušků.

autor: Josef Suk
Spustit audio