Do děčínského zimního stadionu prší. Na výměnu střechy si ale diváci i hráči počkají

1. červenec 2019 09:49

Na hokej i lední revue raději s pláštěnkou. Tak by se dalo shrnout doporučení pro návštěvníky zimního stadionu v Děčíně. Poslední přívalové deště ukázaly, že střecha potřebuje po 36 letech služby kompletní výměnu. Ta ale nebude brzy.

„Plno vody je na sedačkách i na střídačce pokaždé, když prší,“ popisuje recepční stadionu Ilona Boudná.

„To už není o pár kbelících vody. Teče i do šaten, na jejichž rekonstrukci jsme před několika lety dostali dotaci 15 milionů korun, takže dochází i k ničení opraveného majetku. Takže rekonstrukce střechy je nevyhnutelná,“ doplňuje manažer HC Děčín Jan Havlíček.

Rekonstrukce střechy nezačne dřív než v dubnu 2020

Děčínský radní Vladislav Raška ze strany Náš Děčín potvrzuje, že město hledá řešení. Oprava ale rozhodně nebude brzy, a to ze dvou důvodů.

„Samotné práce se odhadují na 4 měsíce, a jak jsme měli možnost konzultovat s představiteli hokejového klubu, je potřeba ty práce naplánovat tak, aby nezasáhly do už nasmlouvaných akcí, které v této chvíli nedovolují provést dřív, než v horizontu duben, květen 2020,“ konstatuje Raška.

Druhý problém je podle radního ještě větší. Oprava se odhaduje na 40 milionů korun a město už před lety se žádostí o dotace neuspělo.

Variantou je, že město opravu zaplatí z vlastních zdrojů tak, aby se ideálně začalo na jaře příštího roku.

Do té doby budou správci děčínského stadionu patřit mezi nemnohé, kteří se budou modlit za dlouhodobé sucho.

autor: Iva Zítková
Spustit audio

Související