Desítky úseků nejdůležitějších silnic v Ústeckém kraji čekají letos opravy

4. leden 2018

Řidiči musí letos v Ústeckém kraji počítat s řadou dopravních omezení. Silničáři totiž budou opravovat desítky úseků hlavních tahů i silnic nižších tříd.

Ředitelství silnic a dálnic v tuto chvíli připravuje opravy na víc než 40 úsecích hlavních tahů v Ústeckém kraji. Bezesporu nejvíce prací je naplánovaných na tzv. „Podkrušnohorské silnici“, tedy na silnici I/13. Ta spojuje kromě Loun všechna velká města kraje.

Řidiči se budou muset obrnit trpělivostí například v Bílině na Teplicku, kde silničáři plánují od dubna do července opravu zhruba 1,5 kilometru dlouhého úseku průtahu městem.

Opravy zhruba desítky úseků jsou naplánované také na silnici první třídy číslo 27, která je hlavní trasou na Plzeň. Jen mezi Žatcem a hranicemi Ústeckého a Středočeského kraje plánují silničáři opravit 5 úseků této silnice v celkové délce zhruba deseti kilometrů. Práce jsou tam plánované v různých etapách od května až do prosince.

Trpělivost bude na místě také v Teplicích. Chystají se totiž opravy v podstatě všech hlavních tahů kolem města. Patří mezi ně opravy mostů u Bystřan, rekonstrukce dvou úseků I/13 přímo v Teplicích nebo oprava hlavního tahu z Teplic na Děčín u Srbic, Chlumce a Přestanova.

autor: bach
Spustit audio