Další nový sníh komplikuje dopravu v Ústeckém kraji

1. únor 2017

V Ústeckém kraji přes noc napadlo 5 až 7 centimetrů sněhu. I to ale dokázalo zkomplikovat dopravu. Tentokrát byly problémy i na dálnici.


Problémy byly i na německé straně na dálnici A17. Kvůli nehodě, která se stala kolem 7. hodiny ráno, musela osobní auta objíždět dálnici sjezdem na Bad Gottleubu. Nákladní vozy musely čekat, protože po místních komunikacích nesmějí jezdit. Nyní už německá policie ani tamní automotoklub Adac problémy nehlásí.

Dálnice D8 je sice protažená a po chemickém ošetření, řidiči by si ale měli dát přesto pozor ‒ na rozbředlém sněhu to může klouzat.

Podobná výstraha platí i pro ostatní silnice v Ústeckém kraji. Připomínáme také, že na okrajích silnic i chodníků se hromadí odhrnutý sníh i z minulých dnů, řidiči by proto měli počítat se zúženou silnicí a ve městech třeba i s tím, že čím více sněhu, tím méně míst k parkování podél silnic.

Meteorologové varují, že v noci bude od západu padat mrznoucí déšť a ojediněle i mrznoucí mlha. Proto ve čtvrtek ráno a dopoledne hrozí ledovka.

autor: hau
Spustit audio