Co bude s autobusovou dopravou na Litoměřicku stále není jasné

11. říjen 2018

Ani další jednání zástupců Ústeckého kraje a dopravní společnosti TD Bus nepřineslo výsledek, který by vyjasnil budoucnost autobusové dopravy na Litoměřicku.

Od srpna se tam totiž dopravce TD Bus potýkal s problémy, některé spoje nevyjely. Kraj proto chce od smlouvy se společností odstoupit.

S personálními problémy se dopravce potýkal už od srpna. Kvůli chybějícím řidičům nejelo od 1. do 8. října zhruba 300 spojů. Největší problémy byly s obsluhou oblastí kolem Velkých Žernosek, Štětí nebo Úštěku.

Společnosti chyběli čtyři řidiči. Podle ředitele Tomse se už ale podařilo chybějící řidiče sehnat a autobusy už by tak měly jezdit podle jízdních řádů. Řešením problémů s personálním obsazením autobusů je podle něj vyjednávání s krajem o nové ceně za ujetý kilometr.

Jak bude kraj situaci s dopravcem na Litoměřicku řešit?

Už minulý týden po jednání rady uvedl náměstek ústeckého hejtmana Jaroslav Komínek z KSČM, že se chce se společností dohodnout buď na převedení řidičů, nebo na vypovězení smlouvy.

Vzhledem k tomu, že dopravce aktuálně řidiče má a jezdí podle jízdního řádu, tak není podle TD Busu důvod smlouvu vypovídat.

O dalším postupu tak bude muset rozhodnout krajská rada.

autor: bach
Spustit audio

Související