Chilli con carne y salchicha
Španělská „salchicha“ je klobása, italská „salsiccia“ je taky klobása, ale syrová, která se musí tepelně upravit.
Ingredience
- 400 g vepřového masa (plecko nebo kýta)
- 1 pikantní klobáska
- 1 cibule
- směs koření Chilli con carne, případně sůl
- 1 konzerva sterilovaných červených fazolí
- 4 lžíce oleje
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji
- Na cibulový základ dáme na kostičky nakrájené maso, necháme zatáhnout, pak poprášíme kořenící směsí, případně dosolíme, podlijeme a dusíme.
- Když je maso měkké, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a po chvíli i sterilované fazole, necháme prohřát a podáváme s kouskem pečiva.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.