Cestující ústecké MHD obtěžoval inzerát na sexuální služby

25. květen 2012

Dopravní podnik města Ústí nad Labem bude důsledněji kontrolovat reklamní spoty, které poběží v městské hromadné dopravě. Český rozhlas Sever upozornil na jednu kontroverzní reklamu, která hledá společnice do nočního klubu.

V reklamním spotu se objevuje motocykl, luxusní auto, jachta nebo hromada peněz. Společnice do pražského nočního klubu láká na vysoké výdělky a tváří reklamy je známý český pornoherec. Internetové stránky napovídají, že hledané společnice poskytují sexuální služby. Po telefonátu manažerce klubu se tato domněnka potvrdila.

Reklamu ve vozech ústecké městské hromadné dopravy zajišťuje společnost Bus promotion, její šéf Josef Horálek se ale ke kontroverznímu spotu vyjádřit nechtěl: „ Jste otravoval v kanceláři... Trhněte si nohou. Nashledanou.“

Magdaléna Pejšová z ústeckého dopravního podniku nám potvrdila, že dopravce po upozornění Českého rozhlasu Sever už podnikl konkrétní kroky. „Dopravní podnik nerad vidí podobné reklamy ve svých dopravních prostředcích... V tomto případě jsme už společnost Bus promotion upozornili na tuto reklamu s tím že si nepřejeme, aby v MHD jezdila a oni už jí odstranili. Do budoucna počítáme s tím že reklama bude procházet větší kontrolou než dosud.“ konstatuje Pejšová.

S podobnými problémy se potýkají i jiné dopravní podniky velkých měst. Reklama na erotický chat například obtěžuje některé cestující v Brně.

autor: Jiří Zeman
Spustit audio