Český rozhlas Sever oslavil stoleté rozhlasové výročí se svými posluchači

21. květen 2023

Český rozhlas Sever oslavil stoleté rozhlasové výročí se svými posluchači. V sobotu 20. května přivítal ve svém sídle zvědavé návštěvníky.

V rámci Dne otevřených dveří se přišlo na zahradu i do vily Českého rozhlasu v Ústí nad Labem pobavit a také dozvědět novinky z rozhlasového života odhadem na šest stovek posluchačů.

Proč Den otevřených dveří regionální stanice pořádá, vysvětlil ředitel Milan Knotek: „Chceme stávajícím posluchačů umožnit, aby se potkali se svými oblíbenými moderátory, a ti, kdo nás ještě neposlouchají, poznali, jak rozhlas pracuje a třeba si nás pak naladili,“ uvedl.

Téměř čtyři sta návštěvníků využilo také možnost komentovaných prohlídek Wolfrumovy vily, budovy rozhlasu. Průvodci je a seznámili se nejen s historií vily, ale také s prací redaktorů, moderátorů i zprávařů. Zájemci se mohli zúčastnit i živého vysílání.

„Když je mi nejhůř, rádio je tady a hodně mi dává. Milí lidé, bezvadní. Do další stovky všechno nej!“ popřála posluchačka Marie Vořechovská z Chomutova, která se Dne otevřených dveří zúčastnila už počtrnácté.

Na zahradě regionální stanice Českého rozhlasu v Ústí nad Labem byl připravený atraktivní doprovodný program, ať už to byly soutěže se Zdeňkem Lukeslem, povídání s Milanem Drobným nebo koncert Davida Deyla. Děti byly nadšené ze skákacího hradu a Maxipsa Fíka s Ájou.

autoři: Veronika Králová , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související