Česká Lípa: výbuch ve skladu pohonných hmot

23. říjen 2012
Neznámí hrdinové

Dnes se vrátíme k události, která se před více než rokem odehrála v České Lípě. Při opravách nádrží v bývalém skladu pohonných hmot tam došlo výbuchu tak silnému, že ho slyšeli i na výjezdovém stanovišti záchranné služby v České Lípě.

Zdravotníci se spolu s hasiči a policisty ihned vydali na místo tragédie s tím, že na místě jsou čtyři zranění. Po příjezdu na místo se museli potýkat se silným požárem, který jim ke zraněným znesnadňoval cestu.

Po tom, co se dostali přímo k místu výbuchu, zjistili, že dvěma mužům už bohužel nemohou pomoci. Veškeré úsilí tedy věnovali záchraně dalším dvěma pracovníkům, kteří na opravě nádrže před výbuchem pracovali.

Jejich zranění byla tak vážná, že nebyl možný transport na speciální oddělení nemocnice na pražských Vinohradech. Proto zdravotníci rozhodli o rychlém přesunu do Liberce, kde měli oba pacienty stabilizovat. Nakonec se je oba podařilo zachránit.

Výbuch v bývalém skaldu pohonných hmot v České Lípě si bohužel vyžádal dva lidské životy. Záchranářům se ale zpět do života podařilo vrátit alespoň dva ze čtyř pracovníků, kteří na opravě zásobní nádrže také pracovali. A za to jim patří uznání. Vaše připomínky, ohlasy nebo náměty piště na emailovou adresu neznami.hrdinove@sever.rozhlas.cz.

autoři: bach , Jiří Zeman
Spustit audio