Bude se dražit nejslibnější část liberecké Textilany

6. březen 2003

Správci konkurzní podstaty liberecké Textilany vyhlásili dražbu nejlukrativnější části majetku zkrachovalé továrny. 7. dubna se budou dražit pozemky, budovy a technologie za celkem 110 miliónů korun. Jako první půjde na řadu výrobní závod v Novém Městě pod Smrkem. Kupec získá nejen výrobní areál s budovami, strojním zařízením a rozpracovanou výrobu, ale také ochranné známky Textilana a Tesilan. Zájemci mohou koupit také devítihektarový areál v blízkosti centra Liberce a technologii přádelny.

Správci konkurzní podstaty liberecké Textilany vyhlásili dražbu nejlukrativnější části majetku zkrachovalé textilky. V dražbě podle správce Vítězslava Hofmana nabídnou pozemky, budovy a technologie za 110 miliónů korun. "Ty vyhlášené dražby jsou tři, přitom se dá říci, že je to takové gro majetku textilany, ty největší i pro kokurzní věřitele nejzajímavěšjí části konkurzní podstaty. Ty dražby se budou konat 7. dubna v Liberci. První se bude dražit Nové město, druhá bude dražba libereckého areálu a třetí bude dražba technologie přádelny."

Tkalcovna v Novém městě pod Smrkem a přádelna v Liberci se prodávají bez zaměstnanců. Většina z 600 pracovníků už totiž dostala výpověď.

Liberecká Textilana je od listopadu 2001 v konkurzu kvůli neschopnosti dostát finančním závazkům vůči věřitelům. Firma, která patří k pěti největším výrobcům vlněného textilu v republice, dluží zhruba 570 milionů korun.

autoři: ark , Ivana Bernáthová , vih
Spustit audio