Bramboráky jinak. Upečte je na plechu, ozvláštnit je můžete přidáním jablek nebo řepy

5. červen 2023

Klasické bramboráky všichni známe. Stačí mít strouhané brambory, vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku a česnek. Zajímavá je i kombinace s mletými škvarky nebo pečeným či vařeným masem. Pokud žádné maso není po ruce, lze přidat i houby.

Ostatně bramborák nemusíte smažit, ale péct i na plechu. A Babské rady přichází ještě s jedním ozvláštněním – do klasického receptu na bramboráky přidejte červenou řepu a půlku cibule. Všichni budou zaručeně pomlaskávat. Jen pozor, červená řepa je sama o sobě sladší než brambora, takže se vyplatí malinko více solit.

Naši předci ale dokázali kombinovat brambory i s jablky. Na 200 g brambor nastrouhejte kilo jablek, přidejte 3 lžíce medu. Po usmažení tyto sladké bramboráčky servíruje s ovocem nebo sirupem, případně je podávejte s povidly nebo rozvařenými jablky.

Spustit audio

Související