Jogurtová bublanina s třešněmi

Blíží se nová ovocná sklizeň, je nejvyšší čas provětrat regály s kompoty. Anebo si počkejte na čerstvé třešně.

Suroviny:
1 třešňový kompot nebo miska čerstvých třešní
1 velký bílý jogurt
1 kelímek od tohoto jogurtu plný polohrubé mouky
1 kypřicí prášek
1-2 vejce
půl až tři čtvrtě kelímku cukru
případně cukr na posypání hotové bublaniny
tuk a mouka do pekáčku nebo pečicí papír

Postup:

1. Jogurt vyklopíme do mísy, přidáme vejce, cukr a promícháme.

2. Do směsi přidáme mouku s prosátým kypřicím práškem a dobře zamícháme, aby vzniklo hladké těsto. Elektrické metličky to usnadní.

3. Těsto vlijeme do pekáčku (vymazaného a vysypaného nebo vyloženého pečicím papírem), rychle poklademe okapanými třešněmi a ve středně předehřáté troubě upečeme (asi půl hodiny). Ovoce můžeme volit i jiné, větší kusy ale rozkrájíme na menší dílky.

4. Bublaninu necháme zchladnout, pak můžeme ještě pocukrovat.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.