Zelná placka
podle paní Mirky
Suroviny:
300 ml mléka
3 hrsti polohrubé mouky
3 celá vejce
300 g hlávkového zelí
1 lžička soli
1 lžička kmínu
50 g másla na potření
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání pekáče
Postup:
Z mléka, vajec a mouky připravíme těsto, které dobře našleháme. Těsto je
husté jako na palačinky. Očištěné zelí nakrájíme, osolíme, posypeme kmínem a
promačkáme, aby trochu změklo. Pak ho přidáme do připraveného těsta, dobře
promícháme a vše nalijeme do tukem vymazaného a hrubou moukou vysypaného
pekáče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Upečené potřeme
rozpuštěným máslem. Necháme trochu prochladnout a potom nakrájíme na porce.
Podáváme se zeleninovými saláty, možno i s vařenými brambory či pečivem. K
této zelné placce prý velice lahodí kyška.
celková doba přípravy 1 hodina
3 porce
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.