Zeleninový řízek
Může zachutnat nejen vegetariánům a kuchařku potěší jednoduchostí přípravy.
Suroviny:
1 vejce
1 lžíce strouhanky
2 lžíce dušené směsi hrášek a mrkev (krájená na menší kousky)
sůl
špetka muškátového květu
olej
Postup:
1. V polévkovém talíři rozmícháme strouhanku s vejcem, mírně osolíme, přidáme muškátový květ, přimícháme dušenou zeleninu a lžicí nebo stěrkou ze směsi vytvoříme placičku, kterou přesuneme do rozehřátého oleje.
2. Smažíme po obou stranách, podáváme s vařenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.