Zavináčový salát

Je to dobrá snídaně po nějaké delší oslavě a můžete si ho připravit v předstihu.

Suroviny:
2 zavináče i se zeleninovou náplní
1 mrkev
1 petržel
půl celeru
3 lžíce bílého jogurtu
2 lžíce majolky
podle chuti sůl

Postup:

1. Ze zavináčů odkrojíme ploutvičky a maso nakrájíme na malé kousky, také překrájíme zeleninovou náplň.

2. Najemno si nastrouháme očištěnou kořenovou zeleninu a smícháme s nakrájenými zavináči.

3. Na závěr vmícháme bílý jogurt a majonézu, podle chuti dosolíme, dáme do uzavřené nádoby a uchováme v ledničce. Podáváme s kouskem pečiva.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.