Zastupitelé Chomutova schválili dotaci 2,4 milionu korun pro tamní hokejový klub, který je v insolvenci

16. červen 2020

Zapsaný spolek Piráti Chomutov získal od města dotaci na mládežnický hokej ve výši téměř dvou a půl milionu korun. Rozhodli o tom zastupitelé města.

Zapsaný spolek je nástupnickou organizací akciové společnosti Piráti Chomutov, která dluží desítky milionů korun. Na seznamu jejích věřitelů je i město Chomutov, které se s pohledávkou ve výši deset milionů korun přihlásilo do insolvenčního řízení.

„Co se týká zapsaného spolku, aktuálně mají vyúčtování v pořádku,“ uvádí náměstek chomutovského primátora David Dinda, že jedním z důvodů, proč město dotaci přidělilo, je fakt, že zapsaný spolek má v pořádku účetnictví a nemá dluhy vůči městu.

Zapsaný spolek Piráti Chomutov coby nástupnická organizace akciové společnosti před zhruba měsícem zvolilo do svého čela nové vedení. To chce komunikovat s městem a předložit veškerá vyúčtování dotací tak, jak to ukládá povinnost. U některých dotací, to ale může být problém.

„Snažíme se to dát nějak dohromady, je složité najít ty doklady a spárovat to s tou správnou dotací.“ konstatuje místopředseda zapsaného spolku Jiří Sochor.

Pokud se spolku nepodaří dotaci správně vyúčtovat, hrozí, že ji město bude chtít zcela nebo částečně vrátit.

Na pondělním jednání zastupitelstva se také zapsaný spolek Piráti Chomutov zavázal k tomu, že se členem kontrolního výboru organizace stane zástupce města Chomutov. Ten bude mít pravomoc nahlížet do účetnictví a kontrolovat hospodaření  

 

 

autor: Jan Beneš
Spustit audio