Zapečená kapusta
Kapusta nemusí být kulinářská nuda. A když nebudeme počítat koření, stačí vám na přípravu zapečené kapusty pět surovin a za půlhodiny je hotovo.
Suroviny:
1 menší kapusta
2 vajíčka
1 kelímek jogurtu (250 g)
3-4 lžičky strouhanky
1-2 lžíce másla
mletý pepř
sladká mletá paprika
sůl
Postup:
1. Kapustu opláchneme, nakrájíme na nudličky a dáme na 10 minut povařit do osolené vody a pak scedíme.
2. Do jogurtu vmícháme vejce, sůl, pepř a papriku.
3. Zapékací mísu vymažeme máslem, navrstvíme tam povařenou kapustu, zalijeme ochuceným jogurtem, posypeme strouhankou, poklademe malinkými kousky másla.
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů asi 15 minut. Jako přílohu volíme brambory.
Dobrou chuť vám přeje Vlaďka Krumpová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.