Žahour
Suroviny: Půl kg borůvek (mohou být i mražené), 100 g cukru, 50 g másla, 125 ml mléka, lžíce hrubé mouky, citrón.
Postup: Borůvky osladíme a dáme podusit na máslo, pak přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku a povaříme na hustou omáčku. Dochutíme citronovou šťávou. Podáváme s lívanci, palačinkami, vdolečky.
Dobrou chuť vám přeje Dana Bucková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.