Zabijačkové topinky
…aneb něco pro změnu po všech sladkostech!
Suroviny:
1 jelito nebo 1 jitrnice
půl menší cibule
chleba na topinky
olej
česnek
křen
Postup:
1. Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli, vytlačíme na ni obsah jelítka nebo jitrnice a společně s cibulí lehce prosmahneme.
2. Topinky připravíme, jak jsme zvyklí, potřeme je česnekem a opečenou náplní z jelítka nebo jitrnice.
3. Povrch ještě posypeme čerstvě nastrouhaným křenem.
Dobrou chuť vám přeje Marie Kalpičová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka