Vzhůru do plavek! Hlinsko letos dokončí vlastní plovárnu

21. leden 2020 07:10

Za pár měsíců dokončí v Hlinsku přestavbu plovárny, která začala vloni. Zastupitelé města dali pokračování prací za desítky milionů korun zelenou. Na koupaliště se tak plavci vrátí po dlouhých čtyřiceti letech.

Na budoucím koupališti nezůstal kámen na kameni. Plovárna byla zavřená desítky let a vloni na jaře tam začali stavbaři bourat a kácet. Pryč jsou původní šatny a vstupní brány, velký venkovní bazén je zmenšený a přestavěný, připravená je plocha na čištění vody, protože celé koupaliště bude na principu biotopu.

Čtěte také

Postavený je také ochranný val a část zázemí pro návštěvníky. Zbývá dokončit to, co bude vidět na povrchu. A také sportovní prvky a herní atrakce pro děti.

Budování plovárny zatím město stálo šestnáct milionů, v rozpočtu na letošní rok je na dokončení dalších dvacet. Všechno si zaplatí Hlinsko ze svého.

Podle nezávislého starosty Hlinska Miroslava Krčila, je to výrazně nižší částka, než na kolik by vyšla přestavba plovárna navržená před lety: „Byly tady zhruba někdy před patnácti, šestnácti lety pokusy o to, postavit tady plovárnu, spíš aquapark. Tehdy to skončilo ve stádiu studie, kde předpokládané náklady byly sto milionů korun.“

Spustit audio

Související