Výstavba části obchvatu Roudnice nad Labem na Litoměřicku omezila provoz kolem města

10. březen 2021 09:04

Řidiči musí počítat při průjezdu kolem Roudnice nad Labem s komplikacemi. Provoz tam omezila stavba části obchvatu.

„Mně se to zdá strašně nízko, ta silnice.“ „To křížení se přemisťuje do okružní křižovatky. Na Podlusky je 300metrová větev v nové trase.“ Tak vypadala část rozhovoru o napojení nové části obchvatu Roudnice na současnou silnici do města mezi starostou Františkem Padělkem z uskupení Společně pro Roudnici a Zbyňkem Hořejším z firmy Eurovia.

Právě na příjezdu od dálnice do centra města je v současné době omezená doprava.

Na silnici na Kleneč je úplná uzavírka – zahájila se výstavba okružní křižovatky, která je v těchto místech naplánovaná. Stejně tak došlo k úplné uzavírce části komunikace na Podlusky,“ vysvětlil Zbyněk Hořejší.

Od 1. června uzavřou stavbaři i příjezd do Roudnice

Současná omezení jsou naplánovaná do konce května. Pak stavbaři úplně uzavřou i vlastní příjezd do města.

„Bohužel bude nezbytná úplná uzavírka – bez té nelze tu novou část zhotovit. Je naplánovaná od 1. června do 31. srpna,“ doplnil Hořejší.

Na příjezdu do centra města tak budou řidiči od podzimu projíždět přes pět kruhových objezdů. Starosta František Padělek se zhoršení dopravy neobává: „Roudnice je jedním z mála měst, které nemá ani jeden semafor. Veškeré tyto situace jsou řešeny kruhovými objezdy, protože jakýkoli semafor vytváří okamžitě fronty, zácpy, a problémy v dopravě. Takže nemám obavy z toho, že by další kruhové objezdy, které budou kolem města, nějakým způsobem tu dopravu komplikovaly.“

Nový obchvat má pomoci centru města a odvést dopravu od dálnice D8 ve směru na Štětí a Mělník. Dělníci mají na dokončení stavby zhruba půl roku.

Výstavbu části obchvatu kolem Roudnice nad Labem financuje Ústecký kraj a práce vyjdou témě na 400 milionů korun. Řidiči se po nové silnici projedou zřejmě na začátku září.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související