Vybudovat urgentní příjem i pohotovost ORL. S jakými vizemi vstupuje do funkce nový ředitel Nemocnice Znojmo?

14. březen 2024

Novým ředitelem znojemské nemocnice se od 1. března 2024 stal Miroslav Kavka, který je zároveň primářem chirurgie. Ve funkci střídá Martina Pavlíka. Ten byl pověřen vedením servisní organizace pro krajem zřizované nemocnice.

Kavka přitom Nemocnici Znojmo už dříve 18 let vedl. Proti Kavkovu jmenování se v anonymitě ohradila část zaměstnanců. „Nikdy jsem ale žádnou petici neviděl,“ komentoval situaci Kavka.

„V předchozím období jsem podcenil kvalitní PR vedení nemocnice. Myslel jsem, že kvalitní práce se prodává sama,“ naznačuje staronový ředitel jednu z nelékařských priorit pro své budoucí působení. Sám ale uvádí, že jeho prioritou je především medicína – v této oblasti čeká nové vedení, které prošlo kompletní obměnou, řada úkolů.

Znojemská nemocnice by se měla dočkat vybudování urgentního příjmu. Kavka se také bude muset vypořádat s nezajištěnou ústavní pohotovostní službou ORL. Složitější případy nyní musí odesílat do Brna. Zapojit do služeb chce odborné lékaře v regionu. Mezi dalšími plány je vybudování pracoviště jednodenní chirurgie, které by mělo začít fungovat už v květnu v kooperaci s chirurgií, ortopedií, urologií, gynekologií a operačními sály. Z dlouhodobějších plánů Kavka uvedl například rozvoj onkologického pracoviště či přeshraniční spolupráci s Rakouskem.

Spustit audio

Související