Výborná bublanina

Suroviny: 20 dkg cukru, 10 lžic vody, 8 lžic oleje, 30 dkg polohrubé mouky, 4 žloutky, 4 bílky na sníh, 1 prášek do pečiva, tuk a mouka na plech.

Postup: Cukr, žloutky a olej ušleháme šlehačem, po lžících přidáváme vodu. Pak přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného hlubšího plechu, poklademe ovocem podle chuti – může být i kompotované a zvolna v předehřáté troubě upečeme.

Dobrou chuť vám přeje Dagmar Hedánková a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.