Vídeňské řezy
Na závěr jeden zahraniční pozdrav… Suroviny a postup: Nejdřív upečeme základ – ušleháme 4 vejce, 250 g cukru moučky a 1 vanilkový cukr, přidáme 2,5 deci směsi půl na půl olej a mléko, nakonec vmícháme 300 g polohrubé mouky s polovinou prášku do pečiva. Upečeme na vymazaném a vysypaném plechu v předehřáté troubě a dáme vychladnout. Pak uvaříme krém z litru pomerančového džusu, 6 lžic cukru a 2 vanilkových pudinků, vlijeme na vystydlé těsto a necháme v chladu ztuhnout.Na závěr ušleháme 5 deci šlehačky se dvěma ztužovači, natřeme ji na pudinkový krém, poklademe dlouhými cukrářskými piškoty smočenými v pomerančovém džusu s trochou rumu a nakonec pokapeme rozehřátou čokoládovou polevou. Řezy pak krájíme podle piškotů.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.